Hava Durumu

YAZAR AYTEKİN 75. YIL İLKOKULU’NDA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Nevşehir Merkez 75. İlkokulu öğrencileri Gazeteci Yazar Osman Aytekin ile buluştular. Yazar Aytekin öğrencilerle yazarlık üzerine sohbet etti. Ressam yazar Osman Aytekin öğrencilere yazarlık ve kitaplar üzerine deneyimlerini aktardı. Yazar Osman Aytekin, öğrencilerin soruları üzerine yazarlığı nasıl başladığını, bir kitabın yayınlanana kadar hangi merhalelerden geçtiğini anlattı. Öğrenciler en çok kitap yazarken neyle ve nasıl yazıldığı

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2023 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2023 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://kapadokyamedya.com.tr/
YAZAR AYTEKİN 75. YIL İLKOKULU’NDA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Nevşehir Merkez 75. İlkokulu öğrencileri Gazeteci Yazar Osman Aytekin ile buluştular.

Yazar Aytekin öğrencilerle yazarlık üzerine sohbet etti.
Ressam yazar Osman Aytekin öğrencilere yazarlık ve kitaplar üzerine deneyimlerini aktardı. Yazar Osman Aytekin, öğrencilerin soruları üzerine yazarlığı nasıl başladığını, bir kitabın yayınlanana kadar hangi merhalelerden geçtiğini anlattı. Öğrenciler en çok kitap yazarken neyle ve nasıl yazıldığı ve kitap baskısının nasıl yapıldığı sorularının da cevabını buldular. Yazarlığı, hikâye yazmanın zor mu, kolay mı olduğu sorusu üzerine Aytekin, “çocuklar, iyi bir yazar olmak için öncelikle Türkçenizi geliştireceksinix, iyi bir Türkçeniz olacak, sonra çok kitap okuyacaksınız. Kitap okumak okuyucuyu geliştirir güçlendirir. Ben de sürekli makaleler, denemeler, öyküler, romanlar okudum. Okudukça bilgilendim, kendimi geliştirmeye çalıştım.
Çocuklar, başarılı olmak için derslerinizi, öğretmenlerinizi seveceksiniz. Çok seven ve çalışan başarılı olur. Öğretmenleriniz sizlerin yaşınıza, seviyenize ve ilgi alanınıza uygun kitaplar okumanızda rehberlik edeceklerdir. “Dedi.
Söyleşi sonrası Yazar Aytekin’in okuyucularla buluşmaya devam eden, yeni çıkan “Macera Peşinde Gizemli Orman” isimli öykü kitabını öğrencilere imzaladı.
Yazar Osman Aytekin Okul Müdürü Suat Uçar’a, okul öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.